Szállodai feliratok gravírozása

Kérdése van? Hívjon MOST!
+36 20 / 496 6900; +36 72 / 497 731
vagy KÜLDJÖN mail-t
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Átlátható rend: gravírozott kulcskoloncok szállodákba. A kulcsok és kisebb-nagyobb kulcscsomók fontos szerepet töltenek be mindennapjainkban. Hogy miért?

A válasz egyszerű: kulcsunk a belépő otthonunkba, de egy utazás esetén szállodai szobánkba is, így nem csoda, ha még véletlenül sem szeretnénk szem elől téveszteni kulcscsomónkat. Egy gravírozott kulcstartó hasznos kiegészítője egy kulcsnak. A gravírozott kulcskoloncokkal egyértelműen meg tudjuk különböztetni azt, melyik kulcs melyik szoba zárjába illik, nem mellesleg egy egyedi kulcskoloncot már messziről felismerhetünk, így tudni fogjuk, hogy valóban a miénk.

Praktikus és hosszú életű, könnyedén rendet teremt a káoszban, ami a recepción uralkodhat olykor. Ezáltal nem csak a vendégek számára hasznos, hanem a szállodában dolgozók munkáját is megkönnyíti a messziről is jól látható gravírozott jelzés. Kulcskolonc készítés esetén keressen fel minket bizalommal! Állunk rendelkezésére egyéb, üveggravírozással és lézergravírozással kapcsolatos minőségi szolgáltatásainkkal is!

A rendszer fontossága – A kulcskolonc szerepe.

A kulcsok mindennapjaink részévé váltak, elsősorban biztonsági okokból, ezáltal értékeinket, otthonunkat védhetjük. Nem hiába esik kétségbe az ember, ha elveszíti. Sokszor a saját kulcscsomóinkon nem tudunk kiigazodni, de mit szóljon egy szállodai recepciós, akinek több száz szobakulcsot kell átlátnia? Erre találták ki a kulcskoloncot! A kulcskoloncnak köszönhetően meg tudjuk különböztetni a kulcsokat, ez után mindig tudni fogjuk, hogy melyik zárba, melyik kulcs való! Ha megfelelő a jelzés kivitelezése, gravírozása, rögtön felismerhetjük a keresendő kulcsot és nem kell perceket tölteni a megtalálásával. Többféle kivitelezésben készíttethetünk kulcskoloncot, mindenképp praktikus megoldás a káosz elkerülésének érdekében. Nem csak szállodák részére ajánljuk, hanem irodaházak számára is megoldás, ezzel megkönnyítjük bármelyik kollégánk munkáját. A gravírozást mindenképp szakértőkre bízzuk, hogy hosszú távon rendelkezésünkre álljon a kulcskolonc jelzése. 

Információs tábla, eligazító tábla, névtábla, ajtótábla, ajtószám

Mit is takar az "információs rendszer" kifejezés?

Az információs rendszer egy azonos stílusjegyek alapján elkészített tábla rendszer, mely informálja, útbaigazítja a szemlélőt. (egységes anyag, forma és színhasználat)
A rendszerek célja, hogy a lehető legegyszerűbben, akár szerszám nélkül lehessen a feliratokat cserélni, vagy épp ellenkezőleg, speciális célszerszámmal csak az arra jogosultak, férhessenek hozzá.

Hol használják az információs - eligazító táblákat?

Főleg irodaházakban, szállodákban, közintézményekben, bevásárlóközpontokban, ipari épületekben, illetve minden olyan helyen, ahol ezek nélkül a táblák nélkül nehezen, vagy egyáltalán nem lehet tájékozódni.

Melyek az irányítótáblák elemei?

Az információs tábla rendszer különböző elemekből áll, részei más-más szintű információkat közöl. Például egy irodaházban az alábbi elemekkel találkozhatunk:

  • Cégtáblák: A bejárat közelében találjuk, egységes méretű táblák, rajta az épületben található cégek logóival.
  • Földszinti emeletjelző táblák: Feliratai jelzik, hogy melyik emeleten milyen cégek, szolgáltatások találhatók.
  • Emeleti táblák: Eligazít az emeleten található helyiségek irányáról, funkciójáról, tulajdonosáról.
  • Emeletjelző tábla: A lépcsőházban illetve a liftajtók mellet található.
  • Ajtótábla: Közölheti a helyiség tulajdonosát emelet és ajtószámát, funkcióját.
  • Névtábla: A helyiségben található személyek nevét, beosztását tartalmazza.
  • Ajtószám: Emelet és/vagy a helyiség számozása.

Egy szállodai rendszer főleg a szobák irányát, helyét jelöli, illetve az emeleteken található közösségi helyiségekről informál.
A bevásárlóközpontokban az üzletek, mosdók, parkolók, liftek, mozgólépcsők helyét jelölik.

Milyen anyagokból lehet eligazító táblákat készíteni?

Először is, hogy mit nem készítünk:

  • A/4-es papírra nyomtatott fekete feliratokat, celluxxal a sarkokon rögzítve, vagy átlátszó iratgyűjtő "bugyiba" csúsztatva. (ismerős)
  • Hullámkartonra alkoholos filctollal írt feliratokat, rajzszöggel kitűzve.
  • Színes papírból ollóval vágott feliratokat, technokol rapiddal felragasztva.

A fentieken kívül igen sokszínű megvalósítás lehetséges. Alapvetően két csoportba osztályozhatjuk a rendszereket, "gyári" megoldások, illetve egyedi kialakítású táblák.

A gyári rendszerek szinte minden esetben különböző méretű eloxált vagy natúr alumínium profilból állnak. A feliratozás vagy becsúsztatható gravírozott táblácskákkal, vagy közvetlenül az alu felületére gravírozás, fóliavágás vagy nyomtatás útján készül. Előnyei a letisztult, kompakt dizájn, a tág mérethatárok között megtalálható profilméretek, a könnyű információcsere. Hátránya, hogy a viszonylag kevés a választék, hazánkban 2-3 gyártó 4-6 rendszere kapható. Aki másra vágyik mint ami a többieknek van, vagy ha az eligazító táblák stílusának illeszkednie kell a meglévő enteriőrbe, vagy a vállalati image-be, az egyedi eligazító rendszert készíttet. Az egyedi eligazító  információs táblák anyaga lehet a réz , alumínium, kölönböző színű műanyag "szendvics" lemezek (gravíranyagok), plexi, üveg, fa, PVC lemez stb.

Ezen anyagokból a cégarculathoz, üzletbelsőhöz illeszkedő, egyedi rendszerek előállítására is vállalkozunk. A feliratok, grafikák mindig a célnak legmegfelelőbb eljárással, öntapadós fóliából kivágva, gravírozva, fóliára nyomtatva készülnek, akár Időjárásálló kültéri kivitelben is. A következő kifejezések kapcsolódnak a témához: eligazító tábla, ajtótábla, ajtószám, útbaigazító tábla, épület felirat, irányító tábla, asztali névtábla, cserélhető névtábla, felirati rendszer, információs tábla, tájékoztató tábla.

 

egyedi ajánlat

Kérdése van? Hívjon MOST!
+36 20 / 496 6900; +36 72 / 497 731
vagy KÜLDJÖN mail-t
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.