Veszélyes anyaggal/keverékkel végzett tevékenység bejelentése

Kérdése van? Hívjon MOST!
+36 20 / 496 6900; +36 72 / 497 731
vagy KÜLDJÖN mail-t
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


A kémiai biztonsági feladatok körében azt kell megvizsgálni, hogy a vállalkozás a tevékenysége során felhasznál-e, illetve forgalmaz-e veszélyes anyagokat, veszélyes keverékeket. Ez utóbbiak a termék címkéjén lévő veszélyt jelző szimbólumokról ismerhetők fel, melyek jelenleg még többnyire narancssárga alapon (négyzet alakúak) fekete piktogramokkal, illetve a legújabb szabályozások értelmében sarkukra állított, piros keretbe foglalt fehér négyzetek, bennük a fekete piktogramokkal.

Aki a foglalkozásszerű tevékenysége során (Az otthoni, lakásban, kertben, stb. felhasználás nem számít bele!) ilyen vegyi termékeket forgalmaz, árusít, illetve felhasznál, azok ezt a tevékenységüket KÖTELESEK a népegészségügyi hatósághoz BEJELENTENI a tevékenységük megkezdésével egyidejűleg. (telephelyenként) Ennek a bejelentésnek már meg kell lennie, amikor a hatóságunk képviselője Önnél/Önöknél ellenőrzést fog végezni!

A veszélyes anyagokra, keverékekre példák: egyes háztartási vegyi áruk, tisztítószerek, festékek, lakkok, hígítók, ragasztók, faanyagvédő szerek, fertőtlenítő szerek, rovarirtók, rágcsálóirtók, üzemanyagok, építőipari vegyi anyagok, ipari segédanyagok és alapanyagok, stb., melyeken az említett veszélyt jelző szimbólumok fel vannak tüntetve.
Az élelmiszereket árusító, feldolgozó, csomagoló, vendéglátó, közétkeztetést végző vállalkozások, egészségügyi szolgáltatók, szociális intézmények is használnak fel veszélyes anyagokat, illetve veszélyes keverékeket, mivel náluk kötelező a takarítás, fertőtlenítés végzése. Az ehhez használt vegyi termékek többnyire a veszélyes kategóriába tartoznak.
Tehát az ilyen ügyfeleknek is van bejelentési kötelezettsége. (Ilyennek minősül a Háztartási Hypo, a Domestos, a háztartási Sósav, vízkőoldó, és sok egyéb, egyébként a háztartásokban is alkalmazható, – veszélyes keveréknek minősülő, veszély jellel, szimbólummal ellátott – vegyi termék is, mivel azokat a foglalkozása körében alkalmazza! 

egyedi ajánlat

Kérdése van? Hívjon MOST!
+36 20 / 496 6900; +36 72 / 497 731
vagy KÜLDJÖN mail-t
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.