Kémiai biztonsági kockázatbecslés. Veszélyes tevékenység bejelentés

Kérdése van? Hívjon MOST!
+36 20 / 496 6900; +36 72 / 497 731
vagy KÜLDJÖN mail-t
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Kémiai kockázatbecslést, kockázatértékelést kell végezni, ahol a munkavállalókat, illetve a munkavégzés hatókörében tartózkodókat veszélyes anyag vagy veszélyes készítmény hatása érheti. Már kevés veszélyes anyag felhasználása vagy akár tárolása esetében is el kell végezni (pl.: az irodát magunk takarítjuk és tisztítószert használunk, vagy csak forgalmazunk kis mennyiségben és kiszerelésben valamilyen 
veszélyes szimbólummal a szimbólumokról) ellátott vegyi anyagot). Ez esetben azonban lehet része a „normál” munkahelyi kockázatértékelésnek is, de a tartalmát tekintve ki kell, hogy elégítse a kémiai kockázatértékelésre vonatkozó követelményeket.

A Kémiai kockázatbecslést – amennyiben a veszélyes anyagok, mennyiségeik, felhasználásuk és a körülmények változatlanok – csak egyszer kell elvégezni és nem kell évente felülvizsgálni. Korábbiakban nem alkalmazott veszélyes vegyi anyaggal történő tevékenység csak akkor kezdhető meg, ha a kockázat becslése megtörtént. A tevékenység munkabiztonsági és foglalkozás-egészségügyi szaktevékenység (tehát munkavédelmi szakértő és az üzemorvos közreműködésére is szükség van).

A kémiai kockázatértékeléshez nélkülözhetetlen, a vegyszer, veszélyes anyag gyártója vagy forgalmazója által biztosított magyar nyelvű biztonsági adatlap. A kémiai kockázatértékelésben meg kell határoznunk a veszélyes készítmény veszélyes összetevőinek fajtáit és mértékét, majd értékelni kell, hogy milyen koncentrációban van jelen a munkaterületen. Amennyiben indokolt, mert nem elviselhető a kockázat, meg kell hozni azon intézkedéseket, melyek a kockázatokat elviselhető mértékre csökkenti (kollektív vagy egyéni védelem).

A veszélyes anyagokkal, illetőleg veszélyes keverékekkel folytatott tevékenységet, a tevékenység megkezdésével egyidejűleg be kell jelenteni az illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal népegészségügyi feladatkörében eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalánál. 

egyedi ajánlat

Kérdése van? Hívjon MOST!
+36 20 / 496 6900; +36 72 / 497 731
vagy KÜLDJÖN mail-t
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.