Összevont továbbképesítés (CDT)

 

Kérdésed van? Hívj MOST!
+36 20 / 496 6900+36 72 / 497 731
vagy KÜLDJ mail-t
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. mail címre
vagy kattints a 
kapcsolati űrlapra
esetleg KERESS FEL személyesen az alábbi címen
H-7624 Pécs, Madách Imre u. 30.

261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 20. és 21. § és a 24/2005.(IV. 21.) GKM rendelet 33. § előírásainak megfelelő szaktanfolyam.

Tehergépkocsi továbbképzési képesítést annak a személynek (a továbbiakban: gépkocsivezető) kell megszereznie, aki a közúton C1, C1+E, C, C+E, D1 kategóriájú – vagy ezekkel egyenértékűnek elismert – vezetői engedéllyel vezethető járművet vezet, és az EGT-állam állampolgára, vagy nem EGT-állam állampolgára és Magyarországon székhellyel rendelkező vállalkozás alkalmazza vagy foglalkoztatja.

Aki a C1, C1+E, C, C+E kategóriájú jármű esetében a meghatározott nemzetközi árufuvarozói szolgáltató képesítés alapján kiadott igazolvány érvényességéig, de legfeljebb 2014. szeptember 10-éig – a közúton történő járművezetéshez – szakmai továbbképzési képesítés megszerzésére kötelezett.

A továbbképzési képesítés a megszerzésétől számított öt évig érvényes. A gépkocsivezető ötévente továbbképzésen vesz részt.

Továbbképzés célja

A GKI tehergépkocsi vezetői továbbképzés olyan szaktanfolyam, amelynek több célja is van egyszerre. A GKI képzés legalapvetőbb célja természetesen az, hogy elvégzőjét birtokába juttassa azoknak az ismereteknek, amelyek által biztonságosan, felelősséggel vezetheti tehergépjárművét Magyarország és Európa útjain. A GKI vizsga letétele után a tehergépkocsi vezetők magasabb szinten, mélyebb szakértelemmel lesznek majd képesek arra, hogy munkájukat elvégezzék.

A nagyobb cél emellett az, hogy általánosságban a közúti közlekedést biztonságosabbá tegyük, hogy a tehergépkocsik vezetőit felkészítsük a rájuk váró kihívásokra és feladatokra, megismertessük velük lehetőségeiket, kötelességeiket és azt, hogyan oldhatják meg a váratlan helyzeteket is. Ezáltal nem csak számukra, de minden az utakon közlekedő számára biztonságosabb környezetet teremtünk.

Fontos az is, hogy a GKI képzés során olyan szemléletet sajátíthassanak el a vezetők, amely segítségével munkájukat mindenkor gazdaságosan és egyben környezetkímélő módon végezhetik. Ezzel nem csak magukkal, de a társadalommal szemben is felelősen működhetnek szakmájukban.

A GKI képzés sikeres abszolválása esetén a gépkocsivezető további remek szakmai lehetőségek előtt áll, ugyanis a továbbiakban ADR tanfolyamokat végezhet el. Ez azt jelenti, hogy alkalmassá válhat különféle veszélyes áruk szállítására, ami nagy felelősséggel járó munkavégzést, magas szintű profizmust követel meg a sofőröktől.

Jelentkezés feltétele

Továbbképzési képesítést az szerezhet, aki érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik EGT-államban szerzett alapképesítéssel rendelkezik vagy ennek megszerzésére nem kötelezett, aki EGT-állam állampolgára és szokásos lakóhelye a külön jogszabályban foglaltak szerint Magyarországon van, vagy nem EGT-állam állampolgára és munkavállalási jogosultsága van vagy Magyarországon bejegyzett vállalkozás foglalkoztatja.

A vizsgáról

A GKI vizsga során megbizonyosodunk arról, hogy a szükséges ismereteket a vezető a lehető legteljesebb mértékben elsajátította. A tananyag tárgyai elsősorban arra fókuszálnak, hogy a legnagyobb biztonsággal legyenek képesek a szakemberek a tehergépkocsi vezetésére – a biztonsági szabályok szem előtt tartásával és az előírások folyamatos alkalmazásával. Emellett természetesen megismertetjük a GKI képzés résztvevőit az egészségügyi és közúti közlekedési biztonság részleteivel csakúgy, mint a környezeti szempontokkal.

Mivel olyan területről és szakmáról van szó, amelynek követelményei az évek alatt változhatnak, és amely megköveteli, hogy a vezetők mindenkor a legmagasabb szakmai színvonalon állva végezzék munkájukat, a GKI vizsga letételét követően öt évre szereznek jogosultságot a tehergépkocsik vezetésére. Ezt követően újabb GKI képzésen kell részt venniük, melynek célja, hogy tudásukat felfrissítsék és megbizonyosodhassanak arról, hogy mindent az előírásoknak és elvárásoknak megfelelően végeznek szakmai tevékenységük során.

Tantárgyi felmentések

A tantárgyi vizsga alól nincs felmentés.

Képzés díja

A képzési díjakért kattintson ide

Vállalkozása van? Elszámolható-e a képzés?

A mindenkori törvényi hatályoknak megfelelően

Jogosult vagyok valamilyen kedvezményre? Részt vehetek-e bármilyen akcióban?

részletek >

Vállalkozása van? Több munkavállalót íratna be a képzésre, kérjen egyedi ajánlatot!

részletek >

Amennyiben jelentkezem a képzésre mik a szerződési feltételek?

A mindenkori hatályos szerződési feltételek az Á.SZ.F.-ben olvashatóak!

Igényelhető-e a képzésre állami támogatás? Mik a feltételek?

Jelenleg semmilyen formában nem igényelhető a képzésre állami támogatás. Kövessen nyomon bennünket közösségi oldalainkon, hogy a lehető leghamarabb kapjon információkat az állami támogatásokról! 

Kérdésed van? Hívj MOST!
+36 20 / 496 6900+36 72 / 497 731
vagy KÜLDJ mail-t
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. mail címre
vagy kattints a 
kapcsolati űrlapra
esetleg KERESS FEL személyesen az alábbi címen
H-7624 Pécs, Madách Imre u. 30.